Uncategorized
7 trucuri pentru a fi o persoană atrăgătoare. Toată lumea te va adora dacă vei face numărul 3
Scris de
Există oameni care radiază un asemenea magnetism încât atrag pe toată lumea. Toți își doresc să le semene, să le fie prieteni sau să simtă aprobare din partea lor. Cel mai curios e faptul că aceste lucruri nu depind neapărat de înfățișarea lor. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a deveni o persoană mai atrăgătoare:
1. Imaginea individuală
Trebuie să ai o imagine unică. Sau un detaliu unic. La urma urmei, aceste lucruri îi fac pe străini să te țină minte – și nu e vorba de frumusețe. Poate că ți se pare ciudat, dar chiar și
urâțenia și vulnerabilitatea pot fi unice. Orice îi poate face pe ceilalți să te țină minte – mersul, gesturile, expresiile faciale, intonația, stilul comunicării sau un articol vestimentar.
Iată câteva exemple: Charlie Chaplin e asociat cu mustața, costumul și bastonul, Joseph Stalin cu mustața, pipa și accentul, Salvador Dali cu mustața și expresiile sale faciale etc.
2. Ai nevoie de un vis măreț
Dacă vrei ca oamenii să vină la tine și să te aprecieze pentru personalitatea ta unică, existența ta trebuie să fie legată de un scop. Străduiește-te să obții ceva.
3. Ai încredere în tine
Ca să fii carismatic trebuie să ai încredere în tine. Trebuie să poți lua decizii curajoase, să te poți baza numai pe tine, să nu aștepți să te ajute alții și să le explici celorlalți ideile
tale astfel încât să te poată înțelege. Oamenii din jurul tău îți observă încrederea din comportament și din vorbire. Cel mai bine ar fi să eviți expresiile de genul „cred”, „sper”,
„presupun”, „mă aștept ca”, „poate”, „probabil”.
4. Uită de plângeri
Tu ai putea să admiri pe cineva sau ai vrea să semeni cu o persoană care se plânge tot timpul? Bineînțeles că nu. Oamenii carismatici au o gândire pozitivă. Evită criticile, plângerile și
subiectele negative. Chiar dacă nu totul merge cum trebuie în viața ta, pornește o conversație care să îți facă plăcere și care să îi bucure și pe ascultătorii tăi.
5. Folosește-te de limbajul trupului
Postura ta ar trebui să denote încredere – stai cu spatele drept, nu te juca cu vreun obiect sau cu o anumită parte a corpului tău, încearcă să zâmbești mai mult și să îți privești
interlocutorul în ochi. În general, atunci când apari în public, poartă-te de parcă ai fi o celebritate pe covorul roșu.
6. Învață să spui povești grozave
Mulți oameni cred că abilitatea de a face ca orice poveste să fie interesantă este un talent, dar nu e neapărat adevărat. De cele mai multe ori e ceva care poate fi învățat.
7. Învață să-i asculți pe ceilalți
Nu e nevoie să te consideri cea mai importantă persoană din lume. Dacă îi asculți pe ceilalți cu atenție și le arăți un interes real, oamenii din jurul tău se vor simți speciali.
Citește și Cum să faci pe oricine să aibă încredere în tine. Numărul 2 este cel mai important
Probabil toți ne dorim ca interlocutorul să nu se îndoiască de spusele noastre. Din păcate, nu toate vorbele noastre sunt percepute corect.
În procesul de a câștiga încrederea cuiva, cei mai importanți sunt ochii, oricât de straniu ar suna asta. Atunci când comunicăm cu o persoană, nu controlăm modul în care ochii noștri reacționează la ce se întâmplă, dar în funcție de ei persoana respectivă va avea sau nu încredere în noi.
În câștigarea încrederii cuiva, pupilele joacă un rol decisiv. Cu cât sunt mai dilatate pupilele sale, cu atât mai multă încredere avem în interlocutor. Mult timp s-a crezut că dilatarea și îngustarea pupilelor este un proces pe care nu-l putem controla. S-a dovedit însă că acest lucru nu e adevărat. Pentru a-ți dilata pupilele trebuie doar să te imaginezi într-o cameră întunecată.
Cu acest mic truc al ochilor poți câștiga încrederea tuturor, pentru că, dacă pupilele tale sunt suficient de dilatate, celălalt este gata, la nivel subconștient, să te considere o persoană serioasă.
Iată și alte moduri prin care poți să arăți cuiva că ești o persoană de încredere:
1. Ține-te de cuvânt
Unul dintre cei mai importanți pași în câștigarea încrederii cuiva este respectarea cuvântului. Chiar dacă e vorba de un lucru mărunt, anularea sau nerespectarea promisiunii va sugera faptul că nu prea ești o persoană pe care cineva se poate baza. Deși poate că nu ți se pare mare lucru, eșecurile se vor acumula, iar ceilalți nu te vor putea privi cu încredere.
2. Respectă-ți promisiunile
Pentru ca oamenii să aibă încredere în tine e nevoie ca ei să creadă că se pot baza pe tine pe termen lung. De aceea, atunci când promiți ceva, trebuie să îndeplinești lucrul respectiv. Dacă într-adevăr e imposibil să te ții de cuvânt, oferă explicații față în față. Dacă promisiunea era una majoră, explicația s-ar putea să nu fie suficientă și să fie nevoie de o nouă promisiune pentru a te revanșa. Asigură-te că pe aceasta o respecți, orice s-ar întâmpla. Încearcă, de asemenea, să faci ce trebuia să faci de prima dată.
3. Fii consecvent
Oamenii vor crede că ești o persoană pe care se pot baza dacă te ții de cuvânt în mai multe rânduri. Ține minte că a face ceea ce spui o dată sau de două ori nu îi va face pe oameni să aibă prea multă încredere în tine.
4. Fii sincer
Spune adevărul cât mai des posibil. Deși uneori e posibil să crezi că ar fi mai bine să ascunzi o parte din adevăr, sinceritatea este întotdeauna cea mai bună variantă. Dacă spui adevărul chiar și atunci când acest lucru nu te va pune într-o lumină favorabilă, îi vei arăta celuilalt că relația voastră este importantă și că îți pasă mai mult de ce crede el decât de tine. Dacă minți, recunoaște că ai făcut asta și arată că îți pare sincer rău.